Tegnap újra brióst sütöttem, nagyon finom puha könnyű lebegős brióst. Most le is fényképeztem, hogy hogyan készül. Ezúttal Limara vaníliás briósának receptjét használtam, de vaníliarudam nem volt, aminek a magját kikaparjam, így vaníliás cukrot tettem bele. Tölteléknek fahéjas cukrot használtam.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 tk. só
- 3-4 ek. cukor
- 3 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 3 ek. olaj
- 3 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 15 dkg margarin
- 5 ek. porcukor
- fahéj
Minden gombócot oválisra nyújtottam, megkentem a puha margarinnal, majd megszórtam a fahéjas porcukorral.
Feltekertem, és pihenni hagytam míg az összes elkészült.
Ezután csigavonalban felcsavartam őket, a végét ellaposítottam és a csiga alá dugtam.
Sütőpapírra helyeztem és 175 fokon 20 percet sütöttem. Olyan finom lett, hogy a megsült briósról nem volt időm fotót készíteni, de felteszem a régit :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése